Pony's

Vechtzicht's Consul

geb jaar: 2000 // V: Vechtzicht's Harmony // M: Vechtzicht's Chelsea

Consul is een absolute wereldtopper, eentje waar elke menner van droomt. Hij is de absolute eyecather van het team,. In de dressuur is hij degene die de punten opraapt, zijn strekken is ongeëvenaard. Ook in de marathon is hij de leider die belangrijke beslissingen neemt, is het links of rechts... Op internationale wedstrijden een onmisbare schakel in het team. Alle buitenlandse wedstrijden waar we ooit naar toe reden heeft hij in zijn paspoort staan. Hij heeft intussen enkele internationale overwinningen op zijn palmares zoals de hoog aangeschreven wedstrijd in Riesenbeck (D), ook prijken er al twee WK medailles op zijn lange erelijst. Klein minpuntje is misschien dat je niet zomaar een nieuwe pony naast hem zet, omdat hij met zijn enthousiasme geen weg weet wordt dit soms voor een onervaren nieuweling net ietsje te veel.

Vechtzicht's Challenger

geb jaar: 2004 // V: Vechtzicht's Harmony // M: Vechtzicht's Cindy C

Challenger is een vaste achterpony van het span. Maar ook voorop heeft hij zijn kwaliteiten al laten zien. Hij is de enige met een ander kleurtje en valt daarom zeker op in het span. Maar een goede pony heeft geen kleur! In de dressuur laat hij zijn goede bewegingen graag zien. Samen met zijn volle broer (Conway) vormt hij het achterspan,de motor, in de marathon. Ze vormen een goed duo dat nooit opgeeft en altijd klaar staat. Het is een fijn gevoelige pony die een zachte aanpak nodig heeft. Als je hem veel vertrouwen geeft, gaat hij door het vuur voor je.

Vechtzicht’s Cannavaro

geb jaar: 2006 // V: Vechtzicht's Harmony // M: Vechtzicht's Crystal

Cannavaro is een pony die ook afkomstig is uit de stal van Remco Dobber. Niet zo excellent als Consul in beweging, maar wel meer dan voldoende kwaliteiten deed ons beslissen Cannavaro al op relatief jonge leeftijd mee in te spannen als dressuurpony. Door de toenemende ervaring ging hij in de loop der jaren alleen maar stabieler lopen in het vierspan. Ook in de marathon had hij met Consul de ideale leermeester naast hem. Razendsnel neemt dit duo voorop mee de juist beslissingen voor Tinne. Cannavaro maakt er geen probleem van om op het even welke positie te lopen; moet hij de show stelen, moet hij hard werken,… allemaal zonder enig probleem!!!

Vechtzicht's Conway

geb jaar: 2005 // V: Vechtzicht's Harmony // M: Vechtzicht's Cindy C

Conway, heeft bij ons de roepnaam Zico gekregen. Zico is een echte marathonspecialist. Als motor met duizend longen geeft hij achteraan nooit op, hij heeft in laatste instantie nog de kracht om dat extra sprongetje opzij te maken zodat net een paal of bal ontweken wordt. Deze krachtpatser weet echter ook in de dressuur de eer van het team mee hoog te houden, weliswaar niets speciaal maar wel zonder hem op een foutje te kunnen betrappen. Hij wordt echter enkel ingeschakeld, als dressuurpony, in geval van "onvoorziene omstandigheden". Ook in de vaardigheid doet hij zijn werk zoals we dat van gewoon zijn. Zico heeft ons de laatste jaren mee aan enkele internationale overwinningen geholpen, en de teller van het aantal nationale titels mee de hoogte in gejaagd.

Good Hope’s Kyokko

geb jaar: 2002 // V: High Flown's Viper // M: Good Hope's Katja

Benji kwam bij ons op vijf jarige leeftijd. We leerden hem toen onmiddellijk en drie maanden later had hij zijn eerste stempel in zijn FEI-paspoort staan. Vanaf toen is hij een vaste waarde geworden als voorpony in het vierspan. Hij was op de afgelopen WK’s in Greven (D), Lipica (SLO) en Pau (FR) telkens van de partij. Vanaf het seizoen 2014 is hij stilletjes aan plaats aan het maken voor het nieuw aanstormend talent. Afgeschreven is hij op zijn leeftijd nog helemaal niet, een ideale supersub. Hij geeft zijn ervaring nu vooral door aan de “jeugd”, tijdens een oefenwedstrijd of …

Vechtzicht Cantinero

geb jaar: 2007 // V: Vechtzicht's Harmony // M: Vechtzicht's Crystal

De jongste telg die zijn internationaal paspoort beet heeft. Een uiterste zachte pony in omgang, maar kan soms net ietsje te nerveus worden voor de koets. Wel is Cantinero één van de pony’s die de betere bewegingen heeft. Deze jonge belofte zal alleen maar sterker worden door doorgedreven training, en wanneer hij binnen enkele jaren op zijn absolute top is zal hij een grote meerwaarde zijn voor het team. Zowel in de dressuur als door de hindernissen heeft hij nu al zijn kwaliteiten laten zien. Cantinero heeft inmiddels zijn eerste overwinningen op zak, de 1steplaats op de wedstrijd in Linden (B) en in Zandhoven

Ijselvliedts Igor

geb jaar: 1995 // V: Cascob Calenig // M: Ysselvliedt's Ilona

Igor is een pony die al vanaf het begin bij in het vierspan liep. Door zijn gevorderde leeftijd heeft hij nu het statuut van “gepensioneerde” voor de wedstrijdsport. Igor heeft door een ongelukje op stal wel vroegtijdig de teugels aan de haak moeten hangen. Igor bezorgde Tinne wel een mooi WK debuut (6de plaats) in Catton Hall (UK) en evenaarde 2 jaar later dit resultaat in Dorthealyst (DK). Nu wordt hij voornamelijk gebruikt om jonge pony’s op te leren, hij heeft alle pony’s die nu op stal staan in Meerle de kneepjes van het vak geleerd. En in een oefenwedstrijd durft hij de uitdaging nog wel eens aan om zijn beste beentje voor te zetten, zo wist Jan er in juni ’14 de wedstrijd in Linden mee te winnen.

Vechtzicht Commanchero

geb jaar: 2009 // V: Friars Divine Spirit // M: Vechtzicht's Chess

Commanchero was een (huwelijksaanzoek)cadeautje voor Tinne. We hebben hem in de winter ’13 – ’14 bij ons gehad om hem te beleren. In het dekseizoen ’14 werd hij nog verhuurd maar vanaf augustus 2014 zal hij definitief bij ons op stal staan. Voor de koets doet hij het ook uitstekend; misschien nog een beetje afwachtend, maar wel een super beweger. Samen met Salinero zijn dit de 2 talenten voor de toekomst. Inmiddels heeft hij voldoende ervaring opgedaan in dubbelspan zodat hij volgend seizoen klaar is voor het grote werk ...

Cuppers Salinero

geb jaar: 2009 // V: Oldenzijlster Axel // M: Hissinkshoeve's Samanta

Salinero kwam in 2014 bij ons als 5-jarige hengst. We beleerden hem inmiddels en de eerste ritjes voor de koets zijn veelbelovend. Met zijn meer dan gemiddelde bewegingen heeft hij zeker een stapje voor. Daarnaast loopt hij gemakkelijk aan de teugel. Een pony waar we in het tussenseizoen goed mee kunnen doorwerken en waar we na het volgende WK (Breda) het beste van hopen te zien. Samen met Commanchero zijn dit de 2 talenten voor de toekomst. Salinero wist het intussen helemaal te maken, Hij liep in 2017 op het WK in Minden in alle onderdelen mee.

Wesla Trysor

geb jaar: 2009 // V: Cwmhendy Buster // M: Ochrbryn Tammy

Laatste aanwinst... enorm veel potentieel...

Alex

geb jaar: 2012 // V: Oldenzijlster Axel // M: Kompas Ylona

Cilmery Taleshs Last

geb jaar: 2013 // V: Llanai Tarquin // M: Escley Talesh

Reitdiepster Humphrey

geb jaar: 2015 // V: Vechtzicht's Commanchero // M: Reitdiepster Hariëtte

Beukenhof's Iwan

geb jaar: 2015 // V: Vechtzicht's Commanchero // M: Beukenhof's Wilma