Zesde belgische titel

( 26/09/2016) Inmiddels zit het menseizoen 2016 erop. De laatste wedstrijd die dit outdoor seizoen werd gereden was de CAN*** in Elsegem, op de mooie terreinen van Willy Naessens strijde de Belgische top voor de titel van Belgisch kampioen.
Tinne nam na zes maanden afwezigheid, haar laatste deelname was tijdens de wedstrijd in Zandhoven, terug deel aan haar eerste volledige wedstrijd van het seizoen. De verwachtingen waren daarom niet al te hoog gespannen, maar stiekem hoopten we toch een medaille mee naar huis te nemen.
Met een totaal andere opstelling dan we de voorbije jaren uitbrachten gingen we van start in de dressuur. Vechtzicht’s Commanchero maakte zijn nationaal debuut op het hoogste niveau. Samen met andere drie zorgde hij voor een nette dressuurscore van 46pnt. Het was ook vooral Challenger die voorop erg uitblonk. Een mooi alternatief voor de gebruikelijke opstelling werd op zaterdag met succes getest. De vaardigheid leverde voor ons geen problemen op met een foutloze rit bijna 15seconden binnen tijd blieven we alle concurrenten ruim voor.
Op zondag had dhr. Naessens, mede door het optreden van de populaire meidengroep K3, gezorgd voor een kleine 10.000 toeschouwers. Onder een stralende hemel moesten de 8 hindernissen gereden worden. Ze waren allemaal op snelheid gebouwd. Opnieuw werd Commanchero in de strijd gegooid, soms nam hij zelfs de rol van voortrekker op zich. We hadden een bonus van 10,50pnt op eerste achtervolger Nijs. Na hindernis 8 wisten we da het mogelijk kon zijn dat we onze eerste plaats behielden… In de einduitslag hadden we ruim 3pnt overschot, en een zesde belgische titel verhuisde mee naar Meerle.
Nadat de jonge pony’s het ganse jaar in conditie en topvorm werden gehouden was het behalen van de Belgische titel toch een klein beetje een evidentie geworden. Dit seizoen is ongekend succesvol geworden, aan elke wedstrijd waar we aan deelname namen we ook de grootste beker mee naar huis. Het seizoen 2016 geeft dus enkel maar 1ste plaatsen op het palmares…
Of nog; Hoe moederschap / ouderschap wél hand in hand kunnen gaan met topsport op het hoogste niveau. Dit is natuurlijk niet mogelijk zonder de hulp van de vaste crew; Tinne & Jan, Peter & Tamara & Briek, Fons & Hilde, Paulien & Natalie, …
En de ondersteuning van Cavalor met de hulp en het uitkiezen van het juiste rantsoen.
Maar ook van Immo Bouwen, Econor, Dickies, …